«

»

Bericht afdrukken

Kameraad Zhang (Jan Vermeer) in 16 landen verkrijgbaar

Jan Vermeers roman Kameraad Zhang is vanaf deze maand verkrijgbaar in zestien verschillende landen. Het boek over Noord-Koreaanse vervolgde christenen kwam in april 2010 uit bij Ark Media en beleefde in Nederland al vijf drukken. In 2011 is het boek in het Duits en het Deens vertaald en sinds begin dit jaar is het boek ook in het Engels verkrijgbaar.

“Het is geweldig dat er al zoveel exemplaren van verkocht zijn”, zegt auteur Vermeer, die werkzaam is voor Open Doors. “Nog belangrijker is dat het boek veel doet met mensen. Ze krijgen een uniek inkijkje in de leefwereld van vervolgde christenen in Noord-Korea. Via de hoofdpersoon Zhang neem ik de lezer mee naar Noord-Korea, naar China, naar geheime christenen en zelfs naar het werkkamp. De dilemma’s waar christenen mee worstelen, zoals ‘wie kan ik eigenlijk vertrouwen?’, komen duidelijk naar voren.”

Sinds Open Doors in 2005 startte met een wereldwijde gebedsactie voor de Kerk in Noord-Korea is er een groeiend verlangen naar verhalen uit dit land. Kameraad Zhang is dan ook op waargebeurde verhalen gebaseerd.

Het boek rolt in maart in Australië van de persen. Vanaf dan is het verkrijgbaar in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Zwitserland, Engeland, Ierland, de Verenigde Staten, Canada, de Filippijnen, Singapore, Maleisië, Indonesië, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland. In de Engelstalige wereld heeft het boek de naam Friends Forever (‘Vrienden voor Altijd’) gekregen.

Uitgeverij Ark Media is erg gelukkig met het succes van Vermeers boek. “Als uitgeverij willen we het mogelijk maken dat belangrijke verhalen verteld worden”, zegt uitgever Paul Abspoel. “Liefst niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten. De situatie van christenen in Noord-Korea grijpt ons erg aan. Vandaar dat we graag met Open Doors samenwerken om dat verhaal aan een zo breed mogelijk publiek bekend te maken. Kameraad Zhang is een realistisch, maar ook hoopvol boek met christelijke waarden. We hopen dat veel lezers hierdoor geraakt worden.”

Vermeer werkt inmiddels aan een nieuwe roman over vervolgde christenen. Ditmaal speelt het verhaal zich in de Moslimwereld af. Eind vorig jaar verscheen bovendien het informatieve boekje Hoe lees je de Bijbel? van zijn hand.

Kijk voor meer informatie op www.kameraadzhang.nl en www.hoeleesjedebijbel.nl.

Je vind het boek op ArkMedia en BOL.com 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://leukesuggesties.nl/kameraad-zhang-jan-vermeer-in-16-landen-verkrijgbaar/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.